FoLLoW mE (^_^)

Ahad, 7 September 2014

Sekadar Luahan Hati - miSS ieQa II

Haiii bloggers... It's been so long i'm not been here. BZ gilerr. Rindu nk blogging.

Anyway, hampir 1 tahun miSS ieQa berada di jabatan kerajaan. Banyak perkara yang dapat dipelajari. Kerja memang best tapiiii... :-( ... miSS ieQa rasa kerja di kerajaan ni banyak berpuak-puak. rasa bosan dengan suasana sekeliling. miSS ieQa rasa banayk sangat kepahitan dari kemanisannya. Kepahitan bukan dari segi kerja tapi dari segi persekitarannya. Agaknya sebab ramai sangat kaum HAWAnya itu yang jadi macam ni. Masing2 berlumba-lumba nka tunjuk siapa hebat. Hebatnya pula bukan dari segi kerja tapi lebih kepada material. Sampai ada yang padang kita ni "SENGKEK" sangat. Hina ke kita ni kerana tak berharta...? Kalau kita berharta sekalipun perlukah kita menunjuk2 pada mereka..?!! Rasa menyampah, meluat pun ada.

But..inilah dunia korporat kot. Tak semua tempat begitu, cuma miSS ieQa berada di tempat yang salah pada masa yang tak betul. Macam orang puteh cakap, "NOT IN TH ERIGHT TIME AT THE WRONG PLACE.." gituleee bunyinye.

Exam plak miSS ieQa KANTOIII...aaaaaa..!! Stress.. camnelah boleh kantoi. Semua plak tu. Rasa down sangat masa keluar result tu. Frust sangat... But this 11 Sept 2014 akan repeat and hopefully tak kantoii lagi. Insya-Allah..aminnn... Kalau diikutkan hati ni memang tak ada hati nak kerja situ, but terpaksa bertahan. Selagi boarang belum di sokong ketua jabatan terpaksalah miSS ieQa bertahan. Nak wat camna..nama pun kerja.. Doakan yang terbaik buat miSS ieQa k...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan